Frequently asked questions

Question:Why Should I choose Technology Faculty?
Answer: First of all the faculties of engineering are more information and theory based, technology faculties are intended for the field of practical ability and application. Nowadays industrial companies prefer engineers have developed the ability to apply instead of the theoretical aspects.

Question:Which Engineering Departments does Amasya Universtiy Techonolgy faculty have?

Answer:Mechanical Engineering, Automotive Engineering, Computer Engineering, Mechatronics Engineering, Electrical and Electronics Engineering Departmants

Electrical and Electronics Engineering Departmant started education with 47 student in 2012-2013.

Question:What is the title after graduation from Technology Faculty?

Answer:The title isENGINEER

Regulation

(Türkiye'de mühendislik eğitimi veren diğer kurumların yetkisi ne ise Teknoloji Fakültelerinin yetkisi de odur. Çünkü sahip olduğu bölümler Mühendislik programlarıdır. Ülkemizde kimlerin Mühendis unvanına sahip olacağı kanunla sabittir. 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık hakkındaki kanun kimlerin bu unvana sahip olabileceğini açıkça göstermektedir.)

İlgili Kanun: (Resmi Gazete ile neşir ve ilanı : 28/VI 1938-Sayı: 3945)

No.3458 Kabul tarihi 17-VI-1938 (28 Haziran 2000 tarihinde yayınlanan 601 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmiştir.)

Question:What are the differences between Faculty of Technology and Faculty of Engineering in the training and practice?

Answer:Faculty of Technology Faculty of Engineering has the same education and training curricula. However, a final job training is in addition to the students of the Faculty of Technology (7th).

Students have the ability to apply to graduate from the Faculty of Technology undergraduate studies need to be trained a total of 72 working days in Engineering curriculum,.